Cerere oferta

Numele tău (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Subiect

Mesajul tău

Furnici

im_58_0_plosnita
Plosnita
23 iunie 2016
im_61_0_purici
Purici
23 iunie 2016
5.3-ant1-300x250

Furnica este numele comun dat membrilor unei familii de aproximativ 9000 de specii de insecte care trăiesc în societăți înalt organizate numite colonii. În aceste colonii diversele activități necesare nutriției, adăpostirii și reproducerii coloniei sunt divizate între indivizi special adaptați.

 

Furnicile aparțin ordinului de insecte Hymnoptera, un ordin care include albinele, viespile și Symphyta (insecte asemănătoare ca înfățișare cu viespile).
Unele specii de viespi și albine seamănă cu furnicile prin faptul că trăiesc în colonii și, prin urmare, se spune despre ele că sunt sociale, dar furnicile sunt singurele himenoptere în care orice specie este socială. Furnicile se disting de alte himenoptere prin faptul că au antene îndoite (sau în formă de cot) și că posedă un abdomen crestat care formează un mijloc îngust.
Coloniile de furnici variază în dimensiuni de la câțiva membri până la milioane de membri.

 

Membrii unei colonii de furnici se împart în categorii numite caste, fiecare cu un rol diferit. Fie că este vorba de colonii mici sau mari, furnicile își împart sarcinile de lucru dinăuntrul coloniei, cum sunt săpatul tunelelor, creșterea vlăstarelor, colectarea hranei și depunerea ouălelor. Această diviziune a muncii înseamnă că fiecare furnică este specializată, îndeplinind unele, dar nu toate diversele sarcini necesare vieții coloniei.

Metode de combatere a furnicilor

Cerere Oferta