Cerere oferta

Numele tău (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Subiect

Mesajul tău

Gandaci

im_58_0_plosnita
Plosnita
23 iunie 2016
im_57_0_gandaci

Gandaci de bucatarie. Cu ce se hrănesc gândacii de bucătărie ?

Regimul lor alimentar este omnivor; astfel, nu există o preferinţă pentru o hrană anumită. In locuri mai uscate se observă opţiunea pentru alimentele suculente.
Mănâncă orice, chiar şi urmele de ulei de pe pereţi.

Cum se înmulţesc gândacii de bucătărie ?

Gândacii de bucătărie nu depun ouă libere, ci alcătuiesc o ootecă, un fel de butoiaş rezistent şi protector, de culoare închisă. Ooteca se formează într-o singură zi; ea adăposteşte 16 ouă la gândacul negru şi 20-40 de ouă la gândacul gălbui-roşcat. Ooteca este depusă într-un loc ferit, după 2-5 zile, la gândacul negru, dar larvele tinere părăsesc ooteca abia după 2-3 luni. Spre deosebire de gândacul negru, femela gândacului gălbui-roşcat poartă ooteca cu ea până la 5 săptămâni, apoi o depune şi curând eclozează din ea larvele tinere.

Timpul necesar de dezvoltare de la ou la adult este în funcţie de temperatură, la gândacul gălbui-roşcat fiind de aproximativ 170 de zile la 22°C şi de numai 75 de zile la 30°C. Teoretic, numărul urmaşilor unei singure femele poate atinge la această specie, pe an, impresionanta cifră de 20 000 de exemplare. Rata de înmulţire la gândacul negru este mai scăzută, el prezentând, la temperaturi normale, o singură generaţie pe an.

Metode de combatere a gandacilor de bucatarie

Cerere Oferta