Cerere oferta

Numele tău (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Subiect

Mesajul tău

Sobolani

im_62_0_capuse
Capuse
24 iunie 2016
spider
Paianjeni
30 iunie 2016
rat-300x250

Șobolanul cenușiu are dimensiuni cuprinse ȋntre 20,4 și 27,3 cm, coada mai scutǎ, urechile mai mici, mai groase și opace. Botul este mai puțin ascuțit.
Blana este de culoare cenușiu-cafenie, cu partea ventralǎ cenușiu-albicioasǎ. Existǎ și forme metalice și albinos.
Este originar din partea de sud-vest a Asiei. Deși este o specie strȃns legatǎ de aȘezǎrile omului, ȋn multe regiuni trǎiește ȋn cȃmp, mai ales vara.

Aceastǎ specie este terestrǎ, sǎpǎtoare. Sapǎ rețele de galerii la o adȃncime de 40-50 m. Șobolanul cenușiu ȋnoatǎ și plonjazǎ bine, dar nu este cǎțǎrǎtor agil. Este activ noaptea, predominant seara și dimineața. Este foarte agresiv. Dǎ 3-5 generații de pui pe an și naște de fiecare datǎ pȃnǎ la 15 pui golși și orbi. Pǎrǎsesc cuibul dupǎ 3 sǎptǎmȃni. Maturitatea sexualǎ e atinsǎ la 3 luni.
Este omnivor, uneori ȋși face rezerve de hranǎ.
Este dǎunǎtor tuturor sectoarelor economiei umane.

Metode de combatere a sobolanilor

Cerere Oferta